Metal Maritime forudser vanskelig OK 2020

  0
  REKLAMA

  “Vi ser flere og flere rederitiltag, som kun kan være udtænkt af folk, der aldrig selv har tilbragt så meget som fem minutter på en arbejdsplads til søs. Der er ingen tvivl om, at vi i overenskomstforhandlingerne får brug for alle medlemmers opbakning og alle til rådighed stående værktøjer i den faglige forhandlings-værktøjskasse for at nå i mål med fremkommelige aftaleresultater,” skriver formanden i et nytårsindlæg på Søsiden i Fyns Amts Avis.

  Han glæder sig dog over fortsat medlemsfremgang for Metal Maritime.

  “For ottende år i træk har Metal Maritime gennem 2019 haft medlemsfremgang. Det er positivt, at flere danske søfarende vælger at sikre sig med aktivt medlemskab af en fagforening, der – som Metal Maritime – er en del af ”Den danske Model”. Her er hjørnestenene de kollektive aftaler, overenskomster og et etableret fagretligt system til løsning af tvister og konflikter,” skriver Ole Philipsen.

  Og det er ikke mindst de helt unge, der viser interesse for fagforeningen.

  “Blandt eleverne på de maritime basisuddannelser og de studerende på navigatøruddannelserne er den faglige bevidsthed og ønsket om at være organiseret i ”en rigtig fagforening” i vækst. Det samme gælder førstegangsudmønstrede i passagerskibe og færger.

  Metal Maritime indledte 2019 med en beslutning om at opprioritere den direkte kontakt til medlemmerne med flere medsejladser og flere besøg på de maritime skoler/uddannelsescentre. Tæller vi det hele sammen, har vi gennem året samlet 2,5 måneds ”effektiv sejltid”. Og det er gennem denne øgede rejseaktivitet, at vi har førstehåndsoplevelsen af den voksende interesse for det faglige arbejde i fagforeningen,” skriver formanden.

  Kilde: Fyns Amts Avis

  (Visited 2 times, 1 visits today)