Olieforurening efter tankskib rev sig løs

  0
  REKLAMA

  Det kraftige uvejr ramte Aabenraa med hagl og kraftige vindstød omkring kl. 9.30 lørdag og fik tankskibet Stone 1 til at rive sig løs, mens det var ved at losse vakuumolie. Inden pumpen blev stoppet slap en ukendt mængde olie ud i fjorden, skriver TV SYD.

  En større miljøaktion blev iværksat, hvor 11 frivillige ombord på Marinehjemmeværnets lokale fartøj, MHV 910 Ringen, bistod Søværnets patruljefartøj, Diana, med at udlægge flydespærringer i fjorden ud for Enstedværket, hvor skibet lå ved kaj.

  “Det blæser godt herude, men  det går fint,” fortalte fartøjsfører Leif Davidsen fra Ringen i et tweet lørdag eftermiddag.

  En del af olien nåede imidlertid at forurene ca. 300 meter af stranden ved Varnæs sydøst for Enstedværket.

  “Den klistrende olie udgør en risiko for fugle- og dyrelivet i det berørte område. Derfor har vi sat en større miljøaktion i gang med skibe og på land, oplyste vagtchef Ole Aamann, Syd- og Sønderjyllands Politi, til TV SYD, lørdag eftermiddag.

  Olien blev inddæmmet i løbet af eftermiddagen, men arbejdet med at fjerne forureningen fra stranden fortsætter søndag.

  Den 38.000 dwt store olie- og kemikalietanker, Stone 1, ligger nu for anker mellem Als og Jylland.

  Kilder: Marinehjemmeværnet og TV SYD

  (Visited 1 times, 1 visits today)