Truslen størst mod USA-flagede skibe

  0
  REKLAMA

  Sikkerhedsfirmaet vurderer, at trusselsniveauet mod skibsfarten i området efter angrebet i det store og hele er uændret høj, men at den primært er rettet mod skibe, der sejler under amerikansk eller saudiarabisk flag – eller mod skibe, der kan sættes i forbindelse med amerikanske interesser.

  Også skibe fra lande, der deltager i den amerikansk ledede Sentinel operation om at beskytte skibe, der passerer Hormuzstrædet, skal tage sig særligt i agt.

  Men det er vurderingen fra Dryad, at der er størst sandsynlighed for et landbaseret modsvar fra Iran.
  “Dryad vurderer, at det forbliver højst usandsynligt, at Iran vil forsøge at lukke Hormuzstrædet – en trussel, som landet ofte er kommet med,” skriver sikkerhedsfirmaet.

  Det skyldes, at en sådan lukning i høj grad vil ramme Iran’s forhold til Kina, ligesom landets støtte til Syrien er afhængig af fri passage gennem det vigtige farvand, lyder Dryads begrundelse.

  I analysen argumenterer Dryad for, at aktionerne i og omkring Hormuzstrædet i 2019 – med angreb på en række tankskibe – ligefrem kan betragtes som en “miskalkulation” fra præstestyrets side, fordi de blot førte til fornyet international fordømmelse og en opbygning af amerikanske flådestyrker i regionen.

  Flere lande har valgt at sende flådestyrker til regionen, der opererer selvstændigt og ikke er en del af den amerikansk ledede operation. Og Dryad anbefaler, at skibe om muligt søger at få eskorte fra et af disse skibe gennem de udsatte farvande.

  Hvis du vil vide mere om den dræbte general, der blev betragtet som den næstvigtigste person i Iran efter ayatollah Khamenei, kan du se BBC dokumentaren, som DRTV har liggende HER.
  Kilde: Dryad

  (Visited 3 times, 1 visits today)