Danske Rederier opfordrer til agtpågivenhed

  0
  REKLAMA

  Irans åndelige overhoved, ayatollah Khamenei, har svoret en “brutal hævn” efter det Trump-initierede droneangreb, der dræbte lederen af Quds-styrken i Irans Revolutionsgarde, Qassem Soleimani, der betegnes som den næstvigtigste person i Iran efter ayatollahen.

  Hvordan iranerne vil hævne sig, står hen i det uvisse, men det kan gå ud over de skibe, der passerer Hormuzstrædet. Og i Danmark advarer Danske Rederier.

  “Vi følger naturligvis situationen i Hormuzstrædet tæt, da danske rederier har et betydeligt engagement i området. Med 150-170 dansk opererede skibe gennem Hormuzstrædet hver måned, har passagen stor strategisk betydning for både dansk og international skibsfart. De seneste dages eskalering af situationen mellem USA og Iran understreger, at det fortsat er nødvendigt at tage passende forholdsregler og vise agtpågivenhed, når man sejler i området,” siger Maria Skipper Schwenn, direktør for sikkerhed, miljø og maritim forskning i Danske Rederier.

  Redaktionen.

  (Visited 1 times, 1 visits today)