Dansk vindenergi satte verdensrekord i 2019

  0
  REKLAMA

  Og en andel af det samlede elforbrug på 46,9 pct. dækket af vindenergi i Danmark kan intet andet land matche, hvilket gør Danmark til verdensmestre.

  ”2019 ser ud til at blive et gennemsnitligt vindår, men Horns Rev 3 på 407 MW blev tilkoblet elnettet, og derfor ser vi nu et stort spring frem i produktionen af grøn strøm fra vindmøller. Det er rigtig glædeligt, og vi nærmer os med hastige skridt en milepæl, hvor vindmøller dækker halvdelen af vores elforbrug i gennemsnit. Det forventer jeg vil ske i løbet af 2020 eller senest i 2021, hvor den næste havvindmøllepark Krigers Flak på 600 MW forventes at gå i drift,” siger Jan Hylleberg, adm. direktør i Wind Denmark.

  Den samlede produktion fra de danske vindmøller blev 16,0 TWh mod 13,9 TWh i 2018, dvs. en stigning på 15 pct. Den hidtidige rekord for den årlige energiproduktion fra vindmøllerne i Danmark er fra 2017, hvor energiproduktion nåede 14,8 TWh.

  ”Danmark er uden sammenligning verdensmestre i at balancere store mængder vindenergi. 2020’erne skal dog blive det årti, hvor vi for alvor får taget hul på at ibrugtage den grønne strøm i vores opvarmning og transport og ikke mindst til produktionen af grønne brændsler som brint og ammoniak,” siger Jan Hylleberg.
  Kilde: Wind Denmark

  (Visited 3 times, 1 visits today)