Bestikkelsessag mod Maersk kan blive større

  0
  REKLAMA

  I forvejen gransker anklagemyndigheden 11 kontrakter, som Maersk har indgået med Petrobras, men som kan være resultatet af bestikkelse.

  “Da vi kontaktede Petrobras for at få tilsendt alle kontrakter af den samme type, fandt vi fire kontrakter med de samme karakteristika som de 11 andre kontrakter. For os er det endnu et rødt flag, som kan vise sig at være endnu en kontraktmæssig bestikkelse,” siger anklageren Marcelo Oliveira, der sidder med sagen mod Mærsk ifølge Finans.

  Sagen mod Maersk blev indledt i 2014, som en del af Brasiliens største korruptionssag, Operation Car Wash, der handler om bestikkelse udbetalt i forbindelse med indgåelse af kontrakter med det statslige brasilianske olieselskab Petrobras.

  Ifølge anklagemyndigheden har Maersk været involveret i bestikkelse i forbindelse med indgåelse af 11 kontrakter med en samlet kontraktsum på 140 millioner dollar.

  Nu kan der så komme fire kontrakter oveni.

  Maersk fik 18. december to kontorer i Rio de Janeiro og São Paulo ransaget af politiet i sagen.

  “Vi tager beskyldningerne meget alvorligt og fortsætter med at samarbejde med myndighederne under efterforskningen. Eftersom efterforskningen er igangværende, kan vi ikke kommentere yderligere på sagen,” skriver Maersk i en mail til Finans.

  Kilde: Finans

  (Visited 3 times, 1 visits today)