Flydende atomkraftværk leverer nu strøm

  0
  REKLAMA

  lere vestlige miljøorganisationer, herunder Bellona og Greenpeace, har gentagne gange udtrykt bekymring for projektets sikkerhed – Greenpeace har ligefrem døbt Akademik Lomonosov ”Chernobyl on Ice”.

  Frygten er, at en uventet begivenhed kan afbryde reaktorernes kølesystemer og fører til en nedsmeltning af reaktorkernerne. Rosatom, der ejer Akademik Lomonosov, afviser kritikken og fastholder at det flydende atomkraftværk er meget sikkert.

  Akademik Lomonosov har været 12 år undervejs og har angivelig kostet 480 millioner dollar. Omkostningerne ventes dog at blive en del lavere, hvis der bliver bygget flere flydende atomkraftværker af samme type.

  To statsejede kinesiske selskaber siges at være i gang med et storstilet byggeprojekt, der skal munde ud i mindst 20 flydende atomkraftværker.

  Redaktionen

  (Visited 2 times, 1 visits today)