Nyt hangarskib bugseret på plads

  0
  REKLAMA

  Hangarskibet er det andet i en serie på nye hangarskibe til den amerikanske flåde, et nybygningsprogram der fra starten blev ramt af store tekniske vanskeligheder og markante budgetoverskridelser.

  USS John F. Kennedy er i lighed med det første skib i serien, USS Gerald R. Ford, udstyret med alverdens state-of-the-art teknologier, som f.eks et nyt fremdrivningssystem og et nyt elektromagnetisk elevatorsystem.

  I forhold til den astronomiske pris på 11,4 mia. dollar – ca. 77 mia. kr. – påpeger regeringens revisionskontor, at John F. Kennedy er 1,5 mia. – ca. 10 mia. kr.- billigere end det første skib i serien, og at hangarskibene i denne klasse over den estimerede levetid på 50 år vil reducere de samlede omkostninger med ca. 10 mia. kr.

  Se tidligere artikel om skibet HER

  Redaktionen

  (Visited 4 times, 1 visits today)