Hallberg: Mange fordomme om Maersk

  0
  REKLAMA

  Den nuværende chef adm. direktør for Svitzer bliver med udnævnelsen den blot anden kvinde i Maersk´s Executive Board. Men det tænker Henriette Hallberg Thygesen ikke meget over i dagligdagen, fortæller hun i et interview med Berlingske.

  Carolina Dybeck Happe blev som CFO den første kvinde i topledelsen i 2018, og den når så at tælle to kvinder, inden Happe som annonceret forlader Maersk til fordel for GE inden for det kommende år.

  Men at der nu er plads til kvinder i den ellers mandsdominerede Maersk top, overrasker ikke Henriette Hallberg Thygesen.

  “Vi udvikler os i takt med det, som sker i omverdenen, og jeg tror, at der er mange fordomme om Mærsk, og de er der måske mere uden for virksomheden end indenfor,” siger hun til Berlingske.

  “Vi er et firma med en lang historik, men vores kultur har ændret sig meget over de år, som jeg har været i firmaet. Jeg er smadderglad for den udvikling, vi har set, og hvor der er kommet meget mere fokus på diversitet på alle områder. Det handler ikke kun om køn, men også om nationaliteter,« siger Henriette Hallberg Thygesen.

  Hun fortsætter som chef for Svitzer, men får også ansvar for Maersk Supply Service og Maersk Container Industri.

  Og så skal hun sammen med Vincent Clerc deles om ansvaret for Ocean & Logistics, der er den suverænt største del af Maersk.
  Han får ansvaret for den kommercielle del, mens Henriette Hallberg Thygesen får det overordnede driftsansvar for bl.a. Maersk´s flåde på mere end 700 skibe.

  Søren Skou gav i meddelelsen om organisationsændringerne i går udtryk for, at det vil give en mere smidig organisation.

  Kilde: Berlingske

  (Visited 2 times, 1 visits today)