CMA CGM bygger op – Maersk nedlægger

  0
  REKLAMA

  Fokus på bæredygtighed er ikke længere et valg, men et vilkår for verdens største rederier. Men der er tydeligvis forskel på, hvordan de enkelte griber det an.

  Således har CMA CGM nu ifølge TradeWinds meddelt, at de opretter en særlig afdeling for bæredygtighed og ansætter en ekspert som chef, mens A.P. Møller – Maersk omvendt forleden annoncerede, at de nedlægger en tilsvarende afdeling. Men indsatsen på området skal fortsætte.

  “Bæredygtighed skal fortsat spille en vital rolle i A.P. Møller – Maersk, og ambitionerne forbliver de samme,” lød det således fra Esplanaden i kølvandet på den omorganisering, der i fremtiden forankrer indsatsen i de enkelte forretningsområder.

  Omorganiseringen blev bl.a. begrundet med, at afdelingen har udarbejdet en strategi for området, der nu skal implementeres og videreudvikles tæt på forretningen.

  Oprettelsen af bæredygtighedsafdelingen i CMA CGM kan dog næppe tages som udtryk for, at det franske rederi først nu skal i gang med arbejdet.
  Rederiet er godt i gang med at implementere en strategi, der sætter LNG-drevne containerskibe i centrum i bestræbelserne på at minimere udledninger af såvel svovl om CO2.

  Maersk satser derimod benhårdt på at udvikle et CO2-neutralt brændstof ud fra en betragtning om, at der skal radikale forandringer til, hvis skibsfarten skal blive CO2-neutralt.

  Redaktionen

  (Visited 1 times, 1 visits today)