Maersk udpeger nyt medlem af topledelsen

  0
  REKLAMA

  Med udnævnelsen er Maersk-topledelsen på plads efter driftsdirektør Søren Tofts afgang til fordel for MSC.
  Titlen som driftsdirektør nedlægges dog i den ændrede ledelsesstruktur, som Søren Skou allerede annoncerede i forbindelse med Søren Tofts afgang.

  “For et år siden integrerede vi vores vores kunderelaterede roller på tværs af virksomheden. Nu er vi klar til at accelerere gennemførslen af vores strategi gennem øget integrationen af det kommercielle og strategiske,” siger Søren Skou i en meddelelse.

  “Med den nye ledelsesstruktur, som er blevet annonceret i dag, er jeg sikker på, at vi vil øge tempoet. Vi har en simpel og agil struktur for profitabel vækst, og den nye direktion står sammen om målet om at integrere vores værdier og maksimere værdiskabelsen på tværs af organisationen,” fortsætter Mærsks 55-årige styrmand.

  Henriette Hallberg Thygesen, der har været CEO i Svitzer siden september 2016, blev i januar udpeget som formand for bestyrelsen i Damco Forwarding og i juni til formand for Maersk Supply Service.
  Og hun får altså nu det samlede ansvar som CEO for Towage, Manufacturing & Others, mens den hidtidige kommercielle direktør, Vincent Clerc, får ansvaret som CEO for Ocean & Logistics, der tegner sig for godt 70 pct. af den samlede forretning i Maersk.

  Ud over at have gennemført A.P. Møllers egen shippinguddannelse, har den 48-årige Henriette Hallberg Thygesen bl.a. også en executive MBA fra Columbia University og London Business School og en PhD i anvendt matematik fra CBS.

  Ud over sine poster i A.P. Møller – Maersk er Henriette Hallberg Thygesen også medlem af Cowi Holdings bestyrelse.

  Efter udnævnelsen af Hallberg Thygesen består topledelsen i A.P. Møller – Maersk af Søren Skou, CE, Morten Engelstoft, Vincent Clerc og CFO Carolina Dybeck Happe.

  Sidstnævnte forlader inden for de næste 11-12 måneder Maersk til fordel for jobbet som CFO i General Electric.

  Kilde: Maersk

  (Visited 3 times, 1 visits today)