Kanonerne bliver ”kampklare” igen

  0
  REKLAMA

  ”Rapperterne på bastionen har mildt sagt trængt til en kærlig hånd i meget lang tid, og derfor er vi meget taknemmelige for donationen fra A. H. Riise Rom, som er en kærkommen anledning til at restaurere rapperterne” udtaler direktør Karin Buhl Slæggerup fra Fregatten Jylland.

  Kanonerne på bastionen er samme model som kanonerne ombord på skibet, og bliver affyret ved særlige lejligheder, eksempelvis med dansk løsen (3 skud) ved markeringen af Slaget ved Helgoland den 9. maj 1864. De nye rapperter laves i egetræ.

  Da fregatten Jylland sejlede som krigsskib, øvede kanonbesætningerne to gange dagligt kanoneksercits. Kanonbesætningen på 7-11 mand skulle lynhurtigt kunne reparere eller udskifte en kanonrappert, der var blevet beskadiget i kamp. Kanonløbene i støbejern vejede 2 ton og rapperterne ½ ton. hver.

  Tirsdag den 3. december overrakte A.H. Riise Rom’s direktør Michael Bielefeldt formelt donationen til Fregatten Jylland.

  “Hos A.H. Riise er vi meget glade for at være med til at bevare Fregatten Jylland. Den er et helt enestående nationalt klenodie. Det er vigtigt at kommende generationer af danskere kender vores fælles historie og ikke mindst vores stolte flådetraditioner. Og med den gamle A.H. Riises egen historie og tilknytning til flåden og Søværnet er det for os helt oplagt at støtte Fregatten Jylland,” siger direktør for A.H. Riise, Michael Bielefeldt.

  Lørdag den 7. december og søndag den 8. december afholdes ”Fregatten Jylland søsætter julen” med stort julemarked og juleskafning. Her vil der være mulighed for at møde repræsentanter fra A.H. Riise Rom og smage på forskellige varianter af deres rom.

  (Visited 1 times, 1 visits today)