3F: Dansk søfart har brug for et service tjek

  0
  REKLAMA

  “Der er ligeledes behov for at sikre, at danske rederier overholder lovens krav om at udenlandske søfarende som sejler fast på danske havne, har de nødvendige arbejdstilladelser”, – hedder det i en udtalelse fra generalforsamlingen.

  ”EU-kommissionen har konstateret at DIS-loven er uforenelig med statsstøttereglerne og kræver dansk lov nu tilpasses EU krav. Den ulovlige administration af statsstøttereglerne har været et meget dyrt bekendtskab for danske søfarende, der har mistet næsten al beskæftigelse”, hedder det videre i udtalelsen.

  ”Nu er ordningen så erklæret ulovlig af Europa-Kommissionen. Regeringen svar herpå er at udvide DIS-ordningen med dens skattefritagelse for danske søfolk til at gælde alle skibsregistre i EU-/EØS-landene, herunder de åbne FOC -registre på Malta og Cypern, som tilhører gruppen af bekvemmelighedsflag”, hedder det videre,.

  ”Indførelsen af Dansk International Skibsregister – blev begrundet med, at danske rederier skulle have bedre konkurrencevilkår i den internationale konkurrence, så danske søfolk kunne bevare beskæftigelsen om bord. De fleste rederier gjorde det modsatte – fyrede søfolk på danske overenskomster, og beholdt statsstøtten til sig selv”, slår udtalelsen fast.

  ”3F Sømændenes generalforsamling skal endnu engang opfordre regering og folketing at efterkomme ILO krav om at DIS-loven bringes i overensstemmelser med ILO´s konventioner”.

  Kilde: 3F Sømændene

  (Visited 4 times, 1 visits today)