Danmark genvalgt til IMO Council

  0
  REKLAMA

  ”Det glæder mig, at vi er blevet genvalgt til at være medlem af IMO’s Råd med stor opbakning. Det er en stor anerkendelse af vores indsats i IMO”, siger Andreas Nordseth, direktør i Søfartsstyrelsen.

  ”Som en af verdens største søfartsnationer er det vigtigt for os at være repræsenteret på det allerhøjeste niveau i organisationen, så vi kan sikre, at IMO forbliver det globale omdrejningspunkt for udviklingen af skibsfarten i disse afgørende år for sektoren”, siger Andreas Nordseth.

  ”Vi vil bl.a. bruge pladsen i Rådet til at sikre kvalitetsskibsfart på globalt plan samt bidrage til at den globale skibsfart leverer på klimadagsorden”.

  Der var 45 kandidater til i alt 40 pladser i Rådet. Danmark stillede op i gruppe C, hvor 20 ud af 24 kandidater blev valgt.

  IMO er FN’s specialiserede organisation for søfart, som har til opgave at sætte globale standarder for skibes sikkerhed og miljøbeskyttelse af verdenshavene. IMO har 174 medlemslande.

  Heraf sidder 40 lande i IMO’s Råd, der kan betegnes som organisationens bestyrelse. Rådet er bl.a. ansvarlig for organisationens strategi og budget.

  Kilde: Søfartsstyrelsen

  (Visited 3 times, 1 visits today)