Farverig shipping-milliardær vil trappe ned

  0
  REKLAMA

  Seadrill bekræftede torsdag, at den Norges rigeste mand, shippingveteraten John Fredriksen, træder tilbage fra formandsposten med øjeblikkelig virkning.

  “Jeg har været aktivt involveret i Seadrill siden begyndelsen for 14 år siden. Selv om jeg har besluttet at bruge mindre tid på bestyrelsesposter, vil min tætte involvering og stærke støtte til Seadrille forblive uforandret,” siger John Fredriksen.

  Han afløses på posten af Glen Ole Rodland, der ifølge Seadrill vil bidrage med “omfattende erfaring” efter at have arbejdet i shipping, olie og gas og andre industrier i mere end 25 år.
  Seadrill kom sidste år igennem en vanskelig og meget omfattende rekonstruktion efter et underskud i 2017 på 3,1 mia. dollar.

  Den norsk-cypriotiske skibsreder og milliardær, John Fredriksen, kaldte overfor TradeWinds den gang restruktureringen for “det værste mareridt i mine 57 år i industrien”.

  Beslutningen om afgangen fra formandsposten kommer samtidig med, at Seadrill offentliggjorde sit regnskab for 3. kvartal i år, der – igen – males med rødt.

  Omsætningen steg ganske vist fra 321 mio. dollar til 367 mio. dollar i forhold til 2. kvartal, lige som den justerede driftsindtjening (EBITDA) fik et nøk op ad fra 69 mio. dollar itl 85 mio. dollar, men bundlinjen endte med et nettotab på 521 mio. dollar mod 207 mio. dollar i 2. kvartal.

  John Fredriksen fejrede i maj sin 75 års fødselsdag og sagde i august, at hans tvillingedøtre, der sidder i bestyrelserne i en række af hans selskaber, ikke kommer til at sidde i toppen af hans imperie i fremtiden.

  “Det ville være rart at flytte mere ansvar og mere af ejerskabet over til andre. Jeg leder efter nogen, der kan tage over. Det skal være mennesker, der er klogere en mig, tænker langsigtet og kan tage det videre,” sagde John Fredriksen i et interview med TradeWinds i august.

  “Det er en sag, jeg har arbejdet lidt med og diskuteret med mine døtre, Cecilie og Kathrine,” tilføjede han ved den lejlighed.

  Kilde: TradeWinds

  (Visited 4 times, 1 visits today)