Forsøg på at genåbne Korsør-Lohals overfart

  0
  REKLAMA

  Godt 100 mennesker var mødet op, da gruppen afholdt et informationsmøde i Lohals sidt i september. Nu satses der på et tilsvarende fremmøde ved et informationsmøde i Korsør i næste uge.

  ”Vi tænker i første omgang at leje en af de færger, der faktisk er på markedet. Formentlig som start kun med en sejlplan om sommeren, ligesom frivillig arbejdskraft til sejladsen kan bringe de faste udgifter ned”, siger Esben Langkilde til Sjællandske.

  Korsørs havnedirektør Jimmi Jørgensen er åben overfor initiativet:

  ”Vi vil opkræve en mindre passagerafgift. Hvis vi som havn skal investere i ombygninger, så bliver det også nødvendigt med en lejekontrakt. Jeg tror dog, at de fleste færger har egen klap, så de kan benytte den rampe, som har erstattet det tidligere færgeleje til Lohalsruten”, siger Jimmi Jørgensen til avisen.

  Lykkes det at genåbne færgeruten, kan det dog tidligst ske om 2 år. Målet er at det for bilister skal koste det samme, som det i dag gør at koste Storebæltsbroen.

  Redaktionen

  (Visited 7 times, 1 visits today)