Positivt regnskab sender Maersk-aktien op

  0
  REKLAMA

  At omsætningen i Maersk i 3. kvartal ligger fladt med en lille pil ned, var annonceret i forbindelse med Maersk´s opjustering af forventningerne til helårsresultat i oktober. Så det kom ikke bag på analytikerne.

  Men på stort set alle andre områder blev analytikernes forventninger overgået. Det gælder ikke mindst i forhold til overskuddet i kvartalet, der landede på 520 mio, dollar, svarende til ca. 3,5 mia. kr. Det var ca. det dobbelte af analytikernes forventninger.

  Og når det trods en flad omsætningsudvikling alligevel lykkedes for Maersk at levere fremgang i indtjeningen, skyldes det primært en faktor, siger A.P. Møller – Maersk topchefen, Søren Skou, i et interview på Børsen.tv.

  “Hele den indtjeningsfremgang, vi kommer med, er drevet af lavere omkostninger især i Ocean og i Logistic & Services. På terminalsiden er den faktisk drevet af volumenvækst, hvor vi har gjort det rigtig fint og er vokset med 9 pct. både med egne mængder og med tredjeparts-kunder.”

  Han forudser, at omsætningen i det kommende kvartal stiger på grund af de øgede brændstofpriser på grund af IMO2020, som Maersk i lighed med andre rederier, vil overvælte på kunderne i form af et brændstoftillæg.

  “Derfor vil jeg forvente en stigning i omsætningen næste kvartal,” siger han.

  Selvom Maersk forudser lavvækst i de kommende kvartaler på grund af den globale usikkerhed, kommer det ikke nødvendigvis til at ramme selskabet negativt, forklarer Søren Skou.

  “Det er vigtigt at forstå, at vi faktisk godt kan tjene penge i et lavvækstscenarie. I forbindelse med aflæggelsen af regnskabet for 2. kvartal prøvede jeg at forklare, hvorfor handelskrigen ikke nødvendigvis kommer til at have den store betydning for os. Det var der ikke så mange, der troede på. Men nu har vi vist med nogle tal, at det faktisk godt kan forholde sig sådan. Det, der er vigtigt for os, er, at vores netværk er justeret til den efterspørgsel der er. Når det er tilfældet, har vi høj udnyttelse og derfor også lave enhedsomkostninger,” siger Søren Skou til børsen.tv

  Kl. 10.30 er Maersk B-aktien oppe med 2,2 pct og handles til 9.248 kr.

  Læs mere om kvartals regnskabet ” target=”_blank”>HER.

  Redaktionen

  (Visited 2 times, 1 visits today)