Maersk konkurrent øger indtjeningen i Q3

  0
  REKLAMA

  Der er pæne tal over hele linjen i Hapag-Lloyds kvartalsregnskab, omend den transporterede volumen i 3. kvartal med 3,045 mio. teu er faldet en anelse i forhold til samme periode i fjor (3,052 mio. teu. Men omsætningen steg med knap 200 mio. euro til 3,244 mia. euro, mens driftsresultatet (EBITDA) løftede sig fra 385 mio. euro til 554 mio. euro.

  Driftsindtjeningen (EBITDA) for Hapag-Lloyd er for årets første ni måneder næsten fordoblet i forhold til samme periode i fjor fra 812 mio. euro til 1,51 mia. euro og gruppens nettoresulatet i perioden voksede fra næsten ingenting i fjor (13 mio. euro) til 297 mio euro i år.

  “Vi har opnået et meget respektabelt resultat efter ni måneder. Trods geopolitiske spændinger og handelsbegrænsninger, har vi draget fordel af højere transportvolumener og bedre fragtrater og også holdt nøje øje med vores omkostninger. Og det samme gælder for vores strategiske mål om at blive nummer et på kvalitet,” siger Rolf Habben Jansen, CEO i Hapag-Lloyd.

  Rederiet forventer, at driftsresultatet (EBITDA) for hele året vil ligge mellem 1,6 og 2,0 mia euro – formentlig i den høje ende – hvilket vil være et markant løft i forhold til 2018, der landede på 1,12 mia. euro.

  Maersk aflægger sit regnskab for 3. kvartal i morgen.

  (Visited 4 times, 1 visits today)