Søren Gade går efter posten som formand for EU’s fiskeriudvalg

0
REKLAMA

Når den næsten uendelige historie om Brexit langt om længe finder sin afslutning, skal der findes en ny formand i EU’s Fiskeriudvalg. Det er en post som det danske medlem af Europa-Parlamentet Søren Gade gerne overtager. Det siger han i et interview med Altinget. Når briterne på et tidspunkt har forladt EU, skal der nemlig findes en erstatning for den nuværende britiske formand for fiskeriudvalget, Chris Davies, der har været medlem af Europa-Parlamentet i 20 år. For Søren Gade vil det være et enkelt step op af stigen, idet han i dag er en af udvalgets næstformænd.

Det vil glæde de danske fiskere, hvis det lykkes for Søren Gade, at indtage fiskeriudvalgets formandsstol. Til Altinget siger Kenn Skau Fischer, administrerende direktør i Danmarks Fiskeriforening, at det ville være rigtig positivt for dansk fiskeri, hvis vi fik en skandinav på formandsposten.

“Der kan måske komme mere fokus på de nordiske problemstillinger, også når vi skal diskutere nye fiskeriregler. Den forvaltningsmæssige side har tidligere været præget af en sydeuropæisk tankegang, og det har ikke altid hængt sammen med, hvordan man gør i de nordiske lande,” siger Kenn Fischer til Altinget. Han peger også på, at det kan være en fordel i  forhold til det fremtidige samarbejde med Storbritannien efter Brexit, da Søren Gade vil have en stor forståelse for de problemstillinger, der kan gøre sig gældende i Nordsøen efter Brexit.

Det er dog ikke sikkert at de danske fiskere får det, som de ønsker det. Det er nemlig ikke givet på forhånd,  at Søren Gade bliver fiskeriudvalgets næste formand. De store nationer vil også bejle kraftigt til posten, så der vil blive kamp om formandssædet

(Visited 5 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here