Væk i 75 år. Nu fundet i japansk farvand

  0
  REKLAMA

  Organisationen, Lost 52 Project annoncerede søndag, at de lokaliserede ubåden den 5. juni ca. 435 meter under havoverfladen ud for Okinawa i Japan.
  Gennembruddet kom, da en japansk researcher i fjor fandt ud af, at den amerikanske flåde havde lavet en fejl, da de oversatte japanske krigsarkiver om ubådens formodentlige placering. Den amerikanske flåde havde noteret en forkert længdegrad på ubådens lokation.

  Ved hjælp fra de korrekte data og et fjernstyret undervandsfartøj udstyret med avanceret fototeknologi, fandt Lost 52 Project Grayback omkring 100 sømil fra det sted, hvor man hidtil – fejlagtigt – har troet, at ubåden gik ned.

  USS Grayback drog ud på sin sidste mission den 28 januar 1944. Efter at have rapporteret om sænkningen af to japanske handelsskibe den 19. februar, havde Grayback kun to torpedoer tilbage og blev beordret hjem. Ubåden skulle forventeligt ankomme til basen i Pearl Harbour den 7. marts, men efter tre uger, havde man fortsat ingen spor af ubåden, der var en af de mest succesfulde i krigen – og den blev meldt tabt.

  Nu er den lokaliseret og de efterladte har fået besked.
  “Ethvert fund af et sænket fartøj er en mulighed for at mindes og ære søfolkene. At kende deres sidste hvilested bringer til en vis grad ro til søfolkenes familier og kammerater, ligesom det gør det muligt for os bedre at forstå under hvilke omstændigheder, båden blev tabt,” udtaler Robert S. Neyland, der er chef for Naval History and Heritage Command’s Underwater Archaeology Branch.


  Kilde: CNN

  (Visited 7 times, 1 visits today)