Torm buldrer frem i 3. kvartal

  0
  REKLAMA

  Driftsresultatet (EBITDA) for Torm blev mere end fordobet til 32 mio. dollar i 3. kvartal i år mod 14,7 mio. dollar i samme kvartal i fjor, hvilket reducerede tabet før skat i kvartalet til 8,5 mio. dollar mod 24,5 mio. dollar i 3. kvartal i 2018.

  “Efter at have oplevet sæsonmæssige lavere fragtrater i 3. kvartal, er produkttankskibsmarkedet styrket betydeligt på vej ind i 4. kvartal. Mens balancen mellem efterspørgsel og udbud indsnævres frem mod indførelsen af IMO-2020 reglerne, har enkeltstående begivenheder presset produkttankraterne op til niveauer, vi ikke har set siden 2008,” siger Jacob Meldgaard, CEO i Torm, i en pressemeddelelse.

  “For fjerde kvartal har vi pr. 8. november 2019 booket til rate på 19.531 dollar/dag, hvilket afspejler det stærke marked, vi i øjeblikket opererer i,” tilføjer han.

  Torm opnåede i 3. kvartal TCE-rater på 13.392 dollar/dag, hvilket er markant højere end samme periode i fjor, hvor TCE lå på 10.598 dollar/dag.

  På grund af den betydelige stigning i raterne på råolie-transporter i starten af 4. kvartal efter angrebet på olieanlæggene i Saudiarabien, steg raterne kraftigt i produkttankmarkedet, hvilket accelererede yderligere efter indførelsen af de amerikanske sanktioner mod to af Cosco Shippings datterselskaber, skriver selskabet.

  Torm oplyser, at selskabet har besluttet at installere scrubbere på yderligere ti af sine skibe, hvilket bringer det samlede antal planlagte scrubberinstallationer op på 44.

  Til dato er 16 skibe installeret med scrubbere, mens syv af de resterende 28 installationer gennemføres i år, 12 vil blive installeret i 1. kvartal 2020 og de sidste ni i andet kvartal.

  Kilde: Torm

  (Visited 5 times, 1 visits today)