Marinehjemmeværnet – nu med højere fart

  0
  REKLAMA

  Bågø, Strynø og Rønø. Det er navnene på Marinehjemmeværnets tre nye fartøjer, som i fremtiden kan gøre en forskel for, hvor hurtigt Marinehjemmeværnet kommer, når nogen er i havsnød, der skal sættes en eftersøgning i gang, eller der sker olieudslip.

  De tre maritime indsatsfartøjer-medium (MIF-M), som også kaldes MHV 10, 11 og 12 skal operere fra Nyborg, Hundested og Vejle/Horsens. Fartøjerne blev navngivet søndag fra Marinehjemmeværnets uddannelsescenter på Slipshavn. De er med en topfart på 21 knob næsten dobbelt så hurtige som Marinehjemmeværnets øvrige fartøjer og kræver en mindre besætning. De kan derfor være med til at gøre Marinehjemmeværnets støtte til samarbejdspartnere i Forsvaret og samfundet endnu mere relevant.

  ”Marinehjemmeværnets støtte til Søværnet vil i fremtiden kun blive endnu større. Sammen løser vi helt centrale opgaver som eftersøgninger, søredninger, havmiljøopgaver og farvandsovervågning for at nævne nogle få. De nye fartøjer vil løfte det samlede maritime beredskab,” sagde chefen for Søværnskommandoen, kontreadmiral Torben Mikkelsen, da han navngav MHV 11, Strynø. Han udtrykte samtidig stor respekt for den frivillige indsats, de frivillige flotiller leverer hele året rundt.

  Torben Lund Larsen, som er chef for flotille 242 Østfyn ved Nyborg, ser frem til at prøve kræfter med det nye fartøj MHV 11, Strynø.

  ”Vi er rigtig spændte på at få det nye fartøj i flotillen og afprøve, hvad det kan. Når vi skal lave farvandsovervågning, kan vi nu følge med de skibe, vi overvåger pga. den højere fart på vores nye fartøj. Vi glæder os også til at se, hvad det kan på politi- og toldsejladser. Det er nogle af de ting, vi skal hjem og teste i flotillen,” siger han.

  De tre fartøjer er dog ikke splinternye, men købt brugt af Danpilot, der har sørget for, at de er klar til Marinehjemmeværnet, udstyret med bl.a. nyt navigations- og kommunikationsudstyr og en affutage til montering af et let maskingevær.

  Kilde: Marinehjemmeværnet.

  (Visited 11 times, 1 visits today)