Ekspeditionsskib navngivet i Arktis

  0
  REKLAMA

  ”Vi kunne ikke forestille os et bedre sted end Antarktis til dåben af det unikke skib”, siger Hurtigrutens administrerende direktør, Daniel Skjeldam.

  Besætningen og rejsende fra flere end tyve lande deltog i jomfrurejsen til Antarktis, hvor M/S Roald Amundsen torsdag morgen blev døbt i Charlotte Bay.

  Da gudmoderen, polarforsker Karin Strand, knuste isen mod det hybriddrevne skibs bov, valgte hun Amundsens ord fra dåben af polarskibet Maud i 1917:

  ”Det er ikke min hensigt at vanære den herlige drue, men allerede nu skal du smage dit rigtige miljø. Til isen er du bygget, i isen skal du forblive det meste af dit liv, og i isen skal du løse dine opgaver”, sagde Karin Strand.

  MS Roald Amundsen er specielt designet til at udforske nogle af verdens mest spektakulære farvande. Det hybriddrevne ekspeditionsskib hædrer sin navnefælles arv ved at sejle rejsende fra hele verden til destinationer som Antarktis, Alaska og Nordvestpassagen.

  ”Jeg er virkelig beæret over at være med til et historisk øjeblik som dette med ligesindede opdagelsesrejsende og kolleger, der er dedikeret til at udforske vore oceaner på en mere bæredygtig måde”, siger Karin Strand.

  Mens de rejsende ombord på M/S Roald Amundsen fulgte navngivningsceremonien fra oppustede gummibåde, fik de selskab af rejsende og besætning fra Hurtigrutens MS Midnatsol, der for tiden er på ekspeditionsrejse ved Antarktis.

  Polarhelten Roald Amundsen ledede den første ekspedition gennem Nordvestpassagen, den første ekspedition til Sydpolen og den første ekspedition, der viste sig at have nået Nordpolen og dermed skabte sig et navn som en af de største opdagelsesrejsende nogensinde.

  M/S Roald Amundsen

  Byggeår: 2019 Kleven Verft, Norge
  Navngivet: 2019, Antarktis
  Bruttotonnage: 20.889 tons
  Længde: 140 meter
  Bredde: 23,6 meter
  Dybgang: 5,5 meter
  Passagerer: 530 (500 i Antarktis)
  Kahytter og suiter: 265
  Besætning: 151
  Sejlhastighed: 15 knob
  Isklasse: PC-6

  (Visited 8 times, 1 visits today)