Rederier hilser Kina-USA åbning velkommen

  0
  REKLAMA

  Aftalen om en tilbagerulning af straftolden skal, ifølge en talsmand for det kinesiske handelsministerium, ske simultant i USA og Kina i takt med fremdriften i forhandlingerne om en ny aftale.

  ”Det er rigtig gode nyheder, at USA og Kina nu tilsyneladende er blevet enige om at tilbagerulle den straftold, de har lagt på hinandens varer. Vi har alt for længe været vidne til utallige eskaleringer af den handelskonflikt, der har bragt forholdet mellem de to lande tæt på frysepunktet, så der er i den grad brug for at vende den uheldige udvikling,” siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.

  Hun peger på, at USA og Kina er de suverænt største markeder for de danske rederier.
  “Vores medlemmer sejler hver dag verdenshandlen jorden rundt, og handelskrigen har allerede haft negativ effekt på mængden af gods, der skal fragtes. Så hvis meldingerne fra Beijing om tilbagerulning af toldsatserne holder vand, kan det blive det vendepunkt, vi længe har ønsket,” siger Anne H. Steffensen.

  Men foreløbig er udmeldingen fra det kinesiske handelsministerium ikke blevet kommenteret fra amerikansk side.

  Redaktionen

  en ny handelsaftale

  (Visited 2 times, 1 visits today)