Discardregler betyder, at levedygtige fisk slås ihjel

0
REKLAMA

EUs discardregler påbyder fiskerne at tage al fisk med i land. Også fisk der er for små. Det skaber store frustrationer hos fiskerne, som tvinges til at slå levedygtige rødspætter ihjel på trods af at forskning fastslår, at de har store overlevelseschancer ved genudsætning. Hvide Sandefiskeren Thomas Hansen, der fisker rødspætter med fartøjet RI 146 Polaris, er en de fiskere som er frustreret over EUs fiskeriregler. Han luftede forleden sin frustration i et facebook-opslag. Han vil helst smide de rødspætter, som er under mindstemålet, ud igen, så fiskene kan leve videre og vokse sig store. Men når han først har fanget fiskene, må han ikke smide dem ud igen. Derfor må tusindvis at rødspætter lade livet. Så nu vil han råbe politikerne op:

– Det er simpelthen bare forkert at slå fisk ihjel, der kan leve videre. Det er der, vi er, siger Thomas Hansen til TV Midtvest. Hans frustration fik ekstra næring, da han på havet fik besøg af fiskerikontrollen, som håndhævede reglerne uden tegn på forståelse for problematikken “hvis de kasser med undermålerfisk ikke er ombord i aften når du lander, så vanker der en bøde”, lød det fra fiskerikontrolløren. Med facebook-opslaget håber Thomas Hansen, at der kommer fokus på det absurde i discardreglerne. Hans budskab er da også nået fra vestkysten til Christiansborg. I følge TV Midtvest vil Minister for fødevarer og fiskeri Mogens Jensen, Socialdemokratiet arbejde på, at der kan laves en undtagelse for rødspætter i EU for dette regelsæt.

– Og det håber jeg, at jeg kan få kollegerne med på, så vi kan lave end undtagelse fra 2020, siger Mogens Jensen, til TV Midtvest.

FAKTA

Danske fiskeres landinger af rødspætter havde sidste år en landingsværdi på 315 mio. kroner

(Visited 5 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here