Omstridt rørledning godkendt af Danmark

  0
  REKLAMA

  Energistyrelsen har valgt at godkende en linjeføring af rørledningen, der går sydøst om Bornholm i Østersøen.

  “Tilladelsen meddeles i henhold til kontinentalsokkelloven og med udgangspunkt i Danmarks forpligtelser efter FN’s havretskonvention. Her er Danmark forpligtet til at tillade anlæggelse af transitrørledninger med respekt for ressourcer og miljø og eventuelt anvise, hvor på kontinentalsoklen sådanne rørledninger skal lægges,” skriver Energistyrelsen i en pressemeddelelse.

  Det var netop Danmarks forpligtelse i forhold til lovgivningen, som Nord Stream 2 pegede på, da de i marts i år indsendte den tredje ansøgning og i samme ombæring kritiserede Danmark for langsommelighed i sagen.

  “Danmark overholder som sådan ikke princippet om god tro,« der kræves i konventionen,” lød kritikken fra Nordstream 2 i følge Jyllands-Posten i april i år.

  Men Nord Stream 2 ejes af Gazprom, der er kontrolleret af den russiske regering, og det er det forhold, der har medført en meget lang sagsbehandling, hvor der er blevet henvist til “Danmarks sikkerhedspolitiske interesser”.

  Rørledningen, der skal sikre Tyskland naturgas fra Rusland, er også blevet kritiseret af den amerikanske præsident, Donald Trump, der mener, at den sætter Tyskland – og øvrige aftagere – i et afhængigheds forhold til Rusland.

  Men nu er tilladelsen givet og Gazprom kan dermed færdiggøre den i alt godt 1.200 km. lange rørledning, hvoraf ca. 140 km. går i gennem dansk farvand.

  Kilde: Energistyrelsen

  (Visited 8 times, 1 visits today)