DFDS aflyser aftale om nye færger

  0
  REKLAMA

  Men aftalen er nu opsagt af DFDS, fordi det italienske rederi ifølge DFDS ikke har været i stand til at opfylde leveringsbetingelserne, skriver DFDS i en pressemeddelelse.

  Ifølge aftalen skulle DFDS købe ro-pax færgerne Moby Wonder og Mobi Aki og til gengæld skulle Moby købe de to færger, der i øjeblikket sejler på Amsterdam-Newcastle-ruten, King Seaways og Princess Seaways.

  “DFDS vil fortsætte med at undersøge mulighederne for at forny færgerne på Amsterdam-Newcastle jævnfør den fjerde søjle i DFDS’ Win23 strategi: Skabelse af mere værdi for passagerer,” skriver rederiet i pressemeddelelsen.

  Den aflyste aftale betyder, at DFDS nedskriver helårsforventningerne til Særlige poster med 100 mio. kr., der var den forventede gevinst ved salget af de to færger. Forventningen er derfor et underskud på 30 mio. kr.

  Forventningen til investeringer i 2019 reduceres til omkring 2,8 mia. kr. mod tidligere DKK 3,4 mia., idet nettoinvesteringen i fornyelsen, inklusive salget af to færger, forventedes at udgøre omkring DKK 1,0 mia., hvoraf DKK 650 mio. forventedes betalt i 2019. De resterende DKK 350 mio. forventedes betalt i 2020.

  Kilde: DFDS

  (Visited 7 times, 1 visits today)