Danske Maritime etablerer grøn tænketank

  0
  REKLAMA

  Formålet med Den Maritime Tænketank er at styrke de danske maritime virksomheders position på verdensmarkedet, at bidrage til en bedre verden og at give inspiration til aktører såvel indenfor som udenfor branchen. Præsentationen foregår på Christiansborg – med deltagelse af erhvervsminister Simon Kollerup samt udvalgte folketingsmedlemmer, skriver Danske Maritime i en pressemeddelelse. 
   
  FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling knytter på en række områder an til søfarten og den maritime industri. Men selv om mange interesserer sig for verdensmålene, kan det være svært at få dem koblet til den daglige produktion, mener organisationen.
   
  “Derfor får Den Maritime Tænketank nu til opgave at anskueliggøre, hvordan de danske maritime virksomheder bedst muligt kan bruge verdensmålene i praksis, og hvordan man som virksomhed kan vise, at man arbejder ud fra verdensmålene. Så i sidste ende vil medlemsvirksomhederne så at sige blive udstyret med en værktøjskasse, siger Jenny N. Braat, adm. direktør hos Danske Maritime:

  Hun peger på, at de danske maritime virksomheder er blandt de dygtigste i verden og nu ønsker Danske Maritime, at hele branchen skal gå efter også at blive de dygtigste til at føre verdensmålene ud i praksis.

  “Dels fordi det bidrager til at skabe en bedre verden, dels fordi virksomhederne opnår konkurrencefordele i det globale marked, hvor verdensmålene er en del af rammevilkårene, og dels fordi både nuværende og kommende medarbejdere tydeligt skal kunne se, at den maritime industri tager ansvar,” siger Jenny N. Braat.
   
  Tænketankens medlemmer er valgt ud fra deres indsigt i verdensmålene og/eller i den maritime industri, oplyser Danske Maritime.

  De udpegede medlemmer er:
  Thomas Søby, cheføkonom, Dansk Metal
  Steen Hildebrandt, professor, Århus Universitet
  Ove Ullerup, ambassadør, Udenrigsministeriet
  Lars Hindkjær, direktør, Miljøstyrelsen
  Andreas Nordseth, direktør, Søfartsstyrelsen
  Henrik Sornn-Friese, associeret professor, CBS
  Tore Duvold, konstitueret direktør, Innovationsfonden
  Christopher Rex, innovationschef, Danmarks Skibskredit
  Kristian Cedervall Lauta, prodekan, Københavns Universitet, Det Juridiske Fakultet
  Adam Moe Fejerskov, forsker, DIIS – Dansk Institut for Internationale Studier
  Tine Kirk Pedersen, direktør, Danske Havne
  Anne Steffensen, adm. direktør, Danske Rederier
  Bjarne Foldager, CEO, MAN Energy Solutions
  Lars Skytte Jørgensen, Vice-president, Alfa Laval
  Jenny N. Braat, adm. direktør, Danske Maritime

  Kilde: Danske Maritime

  (Visited 6 times, 1 visits today)