Johnson & EU: Brexit aftale er på plads

  0
  REKLAMA

  “Hvor der er vilje, er der en aftale – vi har en!, skriver Jean-Claude Juncker på Twitter.
  Johnson bekræftede: “Vi har fået en fremragende ny aftale,” skriver han blandt andet i et tweet.

  EU´s Brexit-chefforhandler, Michel Barnier, fremlagde på et pressemøde, der gik i gang lige over middag hovedpunkterne i den nye aftale. Den helt overvejende ændring er sket vedr. det såkaldte backstop, mens resten af den aftale, som Theresa May forhandlede igennem, er uændret.

  Backstop aftalen ændres på en måde, så der fortsat ikke skal være en grænse mellem Irland og Nordirland. Til gengæld skal grænsen gå i det nordirske hav. Sådan helt overordnet fortalt.

  Med indgåelsen af aftalen, som Juncker opfordrer medlemslandene til at godkende, trodser Boris Johnson sit nordirske støtteparti, DUP, der sidder på ti sæder i det britiske parlament. Partiet har så sent som i morges afvist at ville støtte den aftale, som Johnson altså nu har indgået.

  Det helt store spørgsmål er derfor, om det lykkes for Boris Johnson at overtale et flertal i det uregerlige britiske parlament til at støtte forslaget, når det samles på lørdag.

  Labour´s leder, Jeremy Corbyn har overfor rullende kameraer kort før kl. 12.30 afvist at ville støtte aftalen. Spørgsmålet er så, hvor mange Labour medlemmer, der vil følge formanden i afvisningen af aftalen, er uklart.

  Det seneste, der synes sikkert er, at det atter bliver en spændende dag i det britiske parlament på lørdag. Fortsættelse følger.

  Redaktionen

  (Visited 4 times, 1 visits today)