Fagforeninger kræver fortsat eftersøgning

  0
  REKLAMA

  Tre overlevende blev reddet under aktionen, hvor der også blev fundet fire omkomne, men den intense eftersøgning efter de resterende syv besætningsmedlemmer med en lang række skibe og fly gav ikke resultat.

  De tre overlevende har imidlertid fortalt, at de så syv af deres kolleger gå ombord i en anden redningsflåde. Dertil kommer, at to besætningsmedlemmer ombord på skibet Alp Striker den 8. oktober så, hvad der kunne være et nødblus, og Det Europæiske Agentur for Søfartssikkerhed (EMSA) rapporterede om et ukendt objekt, spottet via satellit, der kunne være en redningsflåde.

  Det franske offshorerederi, Bourbon, udtalte den 12. oktober, at eftersøgningen ikke er suspenderet og ikke vil stoppe på en bestemt dato, “men går ind i en ny fase med aktiv overvågning, hvor det regionale operationscenter for overvågning og redning (CROSS) vil opfordre alle skibe, der sejler gennem området til at foretaget en tilpasset overvågning”.

  Bourbon Rhode sank, da det blev ramt af kategori 4 orkanen, Lorenzo, da det befandt sig omkring 1.200 sømil fra den franske ø Martinique i Atlanten.

  De savnede er skibets kroatiske kaptajn og seks ukrainske besætningsmedlemmer. De efterladte har sat en underskriftindsamling i gang med opfordring til myndighederne om at fortsætte eftersøgningen. 43.000 har skrevet under.

  ITF´s maritime koordinator, Jacqueline Smith, opfordrede ligeledes den franske regering til at fortsætte eftersøgningen og bad også USA og andre lande om assistance.
  “Sammen med vores søsterorganisationer i Kroatien og Ukraine kræver vi, at eftersøgningen fortsætter, mens der stadig er et glimt af håb om at finde de savnede i live,” udtaler Smith.

  Kilde: Maritime Executive

  (Visited 5 times, 1 visits today)