Nu kører det for The Ocean Cleanup

  0
  REKLAMA

  Det største problem med den første prototype var, at udviklerne havde sat sig mellem to stole – systemet bevægede sig langsommere end plasten, og var derfor ikke i stand til at samle den op. Omvendt bevægede systemet sig for hurtigt til, at det kunne samle plasten op via bremseeffekten.

  Den nye version af systemet er langsommere end den første, hvilket gør at plastikken flyder ind i den 200 meter lange, slangeformede konstruktion. Der er monteret et stort drivanker nedsætte farten, så systemet bevæger sig langsommere gennem vandet end plasten.

  Systemets længde er reduceret til 200 meter, mod tidligere 600 meter. Den kortere længde betyder, at forsøget kan komme hurtigere i gang. Samtidig er systemet nu modulbaseret, så man udskifte enkelte moduler, uden at bugsere hele systemet til land igen.

  Målet er at producere og aktivere så mange udgaver af systemet, at 90 procent af plasten i verdenshavene er samlet op inden 2040.

  Danske Maersk Supply Service er blandt de største bidragsydere til projektet.

  Læs mere HER

  Redaktionen

  (Visited 3 times, 1 visits today)