Stor rift om PureteQ´s scrubberløsning

  0
  REKLAMA

  ”Alene i denne måned skal vi gennemføre 16 sea-trials – og vi har vel gang i omkring 50 projekter i forskellige stadier på nuværende tidspunkt”, siger PureteQ´s direktør Anders Skibdal til Magasinet Maritime Danmark.

  Fremtiden tegner lys for virksomheden der har specialiseret sig i grøn teknologi til den maritime sektor.

  ”Vi har fyldt godt op i ordrebogen i både 2020 og 2021”, siger Anders Skibdal.

  PureteQ, der beskæftiger ca. 50 ingeniører og maskinmestre, koncentrerer sig udelukkende om udvikling, design og ledelse af de enkelte projekter. Alt andet er outsourcet.

  ”Vi kommer aldrig til at beskæftige os med produktion. Det arbejde lader vi andre om som har specialiseret i dette, men vi sætter på den måde et aftryk i hele den hjemlige maritime industri, fordi vi primært benytter danske underleverandører og dansk arbejdskraft og dermed genererer mindst ti arbejdspladser pr. ansat hos os”, siger direktøren.

  Men alle dele til en installation – undtagen selve scrubberen – sendes til PureteQ i Svendborg, hvor de kvalitetstjekkes og pakkes, inden det sendes afsted til det værft, hvor installationen skal foregå.

  Her overvåges og supporteres arbejdet af PureteQ udsendte, der som altovervejende hovedregel er en dansk maskinmester eller ingeniør, der har gennemgået et seks måneder langt kursusforløb, inden den pågældende sendes ud på en opgave.

  Læs hele artiklen om PureteQ i den nye udgave af Magasinet Maritime Danmark herunder:

  (Visited 6 times, 1 visits today)