Nordmænd bygger den ultimative turistbåd

  0
  REKLAMA

  Navnet på den 24 meter lange og 11 meter brede katamaran er Brim – norsk for “der hvor bølgen brydes”. Den er bygget i genbrugsvenligt aluminium og designet, så den giver turisterne den bedst mulige oplevelse på de hvalsafarier og andre oplevelsesture, som skibet med tiden skal sende tusindvis af turister ud på.

  Brim er udstyret med batterier, der kan sikre sejlads i 10 timer, med en gennemsnitsfart på 10 knob.

  Der er hektisk aktivitet på skibet, da Maritime Danmark sammen med en række internationale maritime medier bliver vist rundt på båden i starten af september. Der er kun få dage til den 7. september, hvor skibet for første gang skal i vandet og i gang med testsejladserne, inden det skal afsejle mod Tromsø, hvor den officielle indvielse for indbudte gæster finder sted den 25. oktober.

  ”De fleste skibe, der bliver brugt i Nordnorge, er gamle fiskefartøjer, der ikke egner sig til turistformål samtidig med, at de sviner for meget. Undersøgelser viste, at
  70 pct. af turisterne ville vælge et grønnere alternativ og gerne betale lidt mere for oplevelsen. Samtidig tilbyder den norske regering en række gode ordninger, der skal understøtte klimavenlige løsninger. Så timingen var rigtig”, forklarer Agnes Árnadóttirs, den ene af de to unge bag projektet.

  Læs hele artiklen i den nye udgave af Magasinet Maritime Danmark herunder:

  (Visited 4 times, 1 visits today)