Horsens Havn forbliver en erhvervshavn

  0
  REKLAMA

  Horsens Havn har vedtaget en ny ejerstrategi for de kommende fire år, der fastslår, at Horsens skal have en aktiv erhvervshavn, der kan bidrage til byens vækst og velfærd.
  Men strategien fastslår også, at Horsens Havn ikke skal udvikle sig på kommunekassens regning. Den skal hvile i sig selv.

  “Det er sund fornuft, at havnen selv skal generere midlerne til udvikling. I det hele taget er det ganske rimeligt at slå fast, at havnens fremtid ikke skal finansieres gennem kommunekassen,” siger Claus Kvist Hansen.

  Havnedirektør Claus Holm Christensen kalder det ”vigtigt”, at der nu er en konkret rettesnor for Horsens Havn de kommende år.
  “For mig er det logisk, at havnen skal hvile i sig selv. Det ændrer ikke på, at vi fortsat har et klart fokus på, hvordan vi skaber værdi for borgerne, kunderne og havnen, og at vi vil fortsætte væksten samtidig med at vi skærper den grønne profil,” siger han.

  Havnen gennemførte i september en idékonference, hvor en blanding af politikere, virksomheder, naboer og almindeligt interesserede borgere mødte op for at give deres besyv til, hvordan havnen skal udvikle sig.

  “Selvfølgelig var der også små advarsler om, hvad havnen ikke skal bruges til, og det kan bestemt også være brugbar viden. Men de allerfleste input handlede om konkrete forslag til nye aktiviteter og nye måder at bruge havnens arealer på til glæde for både virksomhederne og resten af byen,” siger Claus Holm Christensen.

  Kilde: Horsens Havn

  (Visited 5 times, 1 visits today)