Klima: Irland stopper for olieefterforskning

  0
  REKLAMA

  Den irske premierminister gjorde dog en undtagelse i forhold til naturgas.
  “Vi accepterer anbefalingerne fra Irlands uafhængige rådgivende panel om klimaforandringer om at stoppe efterforskningen efter olie i irske farvande, men vi vil foreløbig fortsat tillade efterforskning efter naturgas, da det er et overgangs-brændstof, som vi har brug for i årtier frem,” sagde Varadkar på klimatopmødet.

  I Danmark presser regeringens parlamentariske grundlag samt Alternativet på for at få regeringen til at aflyse et nyt udbud om efterforskning efter olie og gas, men klimaminister Dan Jørgensen har ikke ønsket at kommentere på ønsket.
  Og i går afviste også statsminister Mette Frederiksen at tage stilling.

  “Vi har ikke taget stilling til det endnu i regeringen, og vi kommer ikke til at gøre det, før vi har fået belyst området fuldstændigt. Men selvfølgelig vil vi se på det med de klimabriller, som vi har taget på i alle sager”, sagde Mette Frederiksen i går til Politiken fra FN’s generalforsamling i New York.

  Det er SF og de radikale, der senest er fremkommet med ønsket om at stoppe fremtidig efterforskning. Begge partier var dog en del af det flertal, der for to år siden igangsatte den 8. udbudsrunde. Udbudsrunden er en del af en aftale om udvikling af Nordsøen, som den daværende borgerlige regering lavede med Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale og SF.

  Redaktionen

  (Visited 5 times, 1 visits today)