Brexit-kaos når nyt niveau efter dom

  0
  REKLAMA

  Det var samtlige elleve højesteretsdommere, der stod bag beslutningen om at kende premierministernes råd til Dronning Elizabeth om at suspendere Parlamentets arbejde frem i fem uger for ulovlig.

  Boris Johnsons argumentation om, at det skete for at give regeringen arbejdsro til at forberede sit lovprogram blev fejet af bordet af Højesteret.

  Dommeren fandt, at beslutnigen berøvede de folkevalgte muligheden for at behandle Brexit-spørgsmålet, inden deadline den 31. oktober.

  Det er ifølge Højesteret nu op til Speaker of The House, John Bercow, at tilbagekalde parlamentet – og det vil han ifølge BBC gøre “øjeblikkeligt”.

  Såvel Labour-leder Jeremy Corbyn som lederen af oppositionspartiet Liberal Democrats, Jo Swinson, mener, at Boris Johnson bør træde tilbage som konsekvens af sit nederlag i højesteret. 
  Et synspunkt, der også får tilslutning fra lederen af det skotske parti, SNP.

  Hvad der videre sker i det britiske kaos omkring Brexit er helt åbent. Selv befinder Boris Johnson sig i New York til FN´s klimatopmøde.

  Han har tidligere give udtryk for at han vil rette sig efter Højesterets afgørelse, men han endnu ikke udtalt sig efter afsigelsen.

  Redaktionen

  (Visited 3 times, 1 visits today)