Stena Impero frigives formentlig i dag

  0
  REKLAMA

  En iransk domstol har angiveligt afsagt en kendelse om frigivelsen af det britisk-flagede Stena Impero og skibets besætning.
  “Skibet vil snart begynde afsejlingen fra havnen i Bandar Abbas mod internationalt farvand,” siger lederen af havnen og en iransk maritim organisation, Allahmorad Afifipour, ifølge Reuters.

  Dermed er der nu udsigt til, at det mere end to måneder lange ufrivillige ophold i Iran kan afsluttes for skibet og de resterende 16 besætningsmedlemmer ombord. Syv besætningsmedlemmer blev frigivet tidligere på måneden.

  “Vi har modtaget information her til morgen om, at de sandsynligvis vil frigive Stena Impero inden for få timer. Vi forstår, at den politiske beslutning om at frigive skibet, er blevet taget,” siger Stena Bulks topchef, Erik Hanell, til SVT i Sverige.

  “Vi håber at være i stand til at sejle om få timer, men vi ønsker ikke at foregribe begivenhederne. Vi ønsker at se skibet sejle ud af iransk farvand,” siger han.

  Stena Impero blev tilbageholdt af de iranske myndigheder den 19. juli som en gengældelse for de britiske myndigheders tilbageholdelse af tankskibe Grace 1 – senere omdøbt til Adrian Darya 1 – ved Gibraltar, fordi det var mistænkt for at være på vej med sin last af godt 2 mio. tønder iransk olie til Syrien i strid med sanktionerne mod landet.

  Kilde: TradeWinds

  (Visited 3 times, 1 visits today)