Maersk i spidsen for ambitiøs klima-koalition

  0
  REKLAMA

  Det er nogle af helt tunge og indflydelserige spillere i den globale shippingindustri, der er gået sammen for at accelerere udviklingen hen imod CO2-neutrale skibe. Målet er at der allerede i 2030 skal bygges skibe, der ikke udleder CO2 – hvilket kræver en enorm udvikling.

  Koalitionen tæller ud over de danske virksomheder også selskaber som Shell, Trafigura, Cargill blandt de mere end 70 medlemmer.

  “Effektivitetstiltag kan alene holde udledningerne fra skibe på et stabilt niveau – ikke eliminere dem. For at tage det næste store skridt hen i mod dekarboniseringen af shipping er det nødvendigt med et skifte i fremdriftsteknologierne eller et skifte til rent brændstof, hvilket nødvendiggør et tæt samarbejde mellem alle parter. Koalitionen, der lanceres i dag, er et afgørende værktøj til at få dette samarbejde til at ske,” udtaler Søren Skou, CEO i A.P. Møller – Maersk.
  Selskabet har bebudet, at det vil arbejde mod at blive fuldstændigt klima-neutralt i 2050.

  Shells topchef, Ben van Beurden, siger, at arbejdet med at gøre shipping klima-neutralt er en kæmpe opgave uden et simpelt svar: “Men det er nødvendigt at gøre det,” siger han, mens formanden for American Bureau of Shipping kalder opgaven for “den største udfordring i vores generation – og den næste.

  I Danmark hilser Danske Rederier initiativet velkommen.

  “Der er nu, vi skal handle. Hvis vi skal nå at have halveret  den globale skibsfarts udledninger i 2050, som landene i FNs maritime organisation, IMO, er blevet enige om, så skal vi have sat turbo på udviklingen af den CO2-neutrale skibsfart og se at få sat nogle emissionsfrie skibe i søen,” siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier i en pressemeddelelse. 
   
  De skibe, der søsættes i dag, har en forventet levetid på mindst 20 år. Derfor er det ifølge Danske Rederier afgørende med et massivt fokus på at finde vejen til den CO2-neutrale skibsfart.  
   
  “Der er ikke noget quick fix. Det er på tide, at vi bruger mindre tid på  at drøfte symptombehandlinger, men i stedet sætter alt ind på at finde løsninger, der på sigt helt fjerner CO2-udledningen fra skibsfarten,” siger Anne H. Steffensen. 
   
  “Derfor er det glædeligt at se en række af de største danske rederier tage ansvar og gå forrest i at løse den bundne opgave, vi står overfor. Det kan kun gå for langsomt”.

  Læs mere om klimatopmødet i FN HER
  Redaktionen

  (Visited 1 times, 1 visits today)