Ørsted skal opsætte rekord-stor mølle i USA

  0
  REKLAMA

  USA hænger bagud i forhold til at etablere havvindmølleparker, men syv stater langs den amerikanske østkyst har planlagt etablering af parker med en samlet kapacitet på 20 GW frem mod 2035, skriver Ørsted i en pressemeddelelse.

  “Vi ser frem til at introducere den næste generation af havvindmøller til markedet. I årtier har Ørsted været pionerer i forhold til at introducere ny teknologi og nye leverandører, hvad der har været afgørende for at drive omkostningerne ved elektricitet ned. Og i dag er havvind en konkurrencedygtig kilde til ren energi, der kan hjælpe lande og stater til at nå deres klimamål, samtidig med at de skaber langtidsholdbar økonomisk aktivitet,” udtaler Martin Neubert, der er CEO i Ørsted Offshore.

  “Vi er virkelig glade for at blive valgt som den foretrukne leverandør med den mest kraftfulde havvindmølle på markedet af den globale markedsleder,” siger Jerome Pecresse, CEO i GE Renewable Energy om aftalen med Ørsted.

  Ørsted har foreløbig i USA lavet aftaler om at opføre havvindmølleparker, der skal forsyne markederne i Maryland, New Jersey, Rhode Island, New York og Connecticut. Parkerne vil samlet set på en kapacitet på 2,9 GW og skal stå klar i 2024.

  Kilde: Ørsted.

  (Visited 7 times, 1 visits today)