Johnson får 12 dage – ellers er det slut

  0
  REKLAMA

  Bliver der kaos ved Den Engelske Kanal den 1. november? Eller bliver det business as usual? Hvis Boris Johnson har noget reelt ønske om at undgå det første scenarie ved et hårdt Brexit, skal han fremlægge sit forslag til en aftale senest ved udgangen af september.

  Det er den finske statsminister og den franske præsident, Emmanuel Macron, blevet enige om på et møde tidligere i dag.

  Sker det ikke, “så er det slut”, lød det fra den finske statsminister, der i øjeblikket bestyrer formandsskabet i EU.

  En kilde i Downing Street siger til BBC, at “vi vil fortsætte forhandlingerne og fremlægge forslag på et passende tidspunkt”.

  Men det tidspunkt nærmer sig tydeligvis for EU, hvor der eksisterer en udtalt frustration over, at briterne endnu ikke har lagt konkrete forslag på bordet.

  Den britiske premierminister vil have fjernet det irske backstop, men han har endnu ikke forklaret, hvad han vil erstatte det med.

  “Vi er begge enige om, at det nu er tid for Boris Johnson at fremlægge sit eget forslag på skrift – hvis det eksisterer,” lød det i dag fra den finske statsminister efter mødet med Macron.

  Og deadline for Boris Johnson er altså udgangen af september.
  Den nye deadline er dog endnu ikke godkendt af de øvrige lande og skal drøftes med såvel EU-præsident Donald Tusk og Boris Johnson.

  Boris Johnson ønsker at fremlægge sit forslag først på det konservative partis efterårskongres, der finder sted fra 29. september til 2. oktober.

  Men nu tyder alt på, at forslaget skal sættes først på dagsordenen den 29. september, hvis Johnson skal nå at overholde EU´s frist.

  Kilde: BBC

  (Visited 9 times, 1 visits today)