Bagmandspolitiet sigter Dan-Bunkering

  0
  REKLAMA

  Dan-Bunkering er sammen med den anden virksomhed og de to personer sigtet i sagen om leverancer af jetbrændstof til Syrien i strid med EU´s sanktioner. Det oplyser flere kilder til DR uafhængigt af hinanden.

  Det er SØIK – Bagmandspolitiet – der har rest sigtelsen om brud på EU´s sanktioner. Straffen for brud på internationale sanktioner kan straffes med bøde eller – i grove tilfælde – fængsel op til fire år.

  Det er DR, der har afsløret sagen om de påståede overtrædelser af de internationale sanktioner mod Syrien. Det er sket på baggrund af blandt andet amerikanske retsdokumenter, centrale kilder og fortrolige oplysninger hos danske myndigheder.

  Ifølge disse oplysninger har Dan-Bunkering været involveret i leverancer af mindst 30.000 ton jetbrændstof til Syrien, som er fragtet til landet via overførsler til russiske tankskibe. Kunden der betalte Dan-Bunkering for overførslerne har ifølge Ruslands udenrigsministerium stået for at forsyne russiske kampfly i Syrien med jetbrændstof.

  Dan-Bunkerings bank, Danske Bank, indberettede sidste år sin kunde til myndighederne på mistanke om brud på EU’s jetbrændstofforbud. Banken omtalte transaktioner for samlet over 420 millioner kroner fra to russiske selskaber, der er involveret i sagen.

  Dan-Bunkering, der i hele forløbet af afvist at have handlet i strid med gældende sanktioner, har ifølge DR ikke ønsket at kommentere oplysningerne om, at der er rejst sigtelse mod virksomheden.

  Kilde: DR

  (Visited 6 times, 1 visits today)