Unifeeder oplever fremgang for Short Sea

    0
    REKLAMA

    ”Vi oplever en vækst, der er tre-fire gange større på Short Sea-området end den almindelige vækst af samhandlen i området. Jeg tror, at væksten for det første skyldes, at flere er blevet opmærksomme på muligheden. Derudover er der penge at spare for virksomhederne, og som samfund har vi også en stor interesse i at flytte gods fra vejene og ud til søs, da det reducerer både CO2-udledningen og trængslen på vejene,” siger CEO i Unifeeder, Jesper Kristensen.

    Unifeeders skibe kan laste op til 1000 containere, der dermed ikke skal flyttes af lastbiler på Europas i overvejen hårdt belastede motorvejsnet. Og som et grønt foregangsland er det vigtigt, at Danmark udvider nærskibstrafikken, mener Danske Rederier. Organisationen henviser til en undersøgelse fra Aarhus Havn lavet af COWI, som viser, at CO2-udledningen fra godstransport over en vis distance kan halveres, hvis godset fremover fragtes på havet i stedet for på vejene.

    Ifølge undersøgelsen udleder en lastbil på en tur fra Aarhus til Hamborg ca. 18 kilo CO2 pr. ton gods, mens et skib på samme distance udleder under halvdelen af den CO2 pr. ton gods.

    ”Søtransport er oftest den mest energieffektive transportform, og vi skal derfor blive bedre til at tænke skibsfart ind, også når vi fragter gods mellem nabolande. De danske rederier er allerede frontløbere inden for nærskibsfart, og vi har flere medlemmer, der er lykkedes med at trække gods over på skibene de senere år. Vi skal trække på de gode erfaringer, så vi i fremtiden kan få endnu mere gods på vandet,” siger Jacob K. Clasen, der er direktør for Erhvervspolitik og Analyse hos Danske Rederier.

    Unifeeder driver et fintmasket netværk, der forbinder mere end 100 havne i Nord- og Vesteuropa, og blev i 2018 købt af havneselskabet DP World for 4,9 mia. kr. fra Nordic Capital, der selv erhvervede rederiet i 2013 for godt 3 mia. kr.

    Kilde: Danske Rederier

    (Visited 1 times, 1 visits today)