Odin Diving etablerer sig i Frederikshavn

  0
  REKLAMA

  ”Vi kan både køre nordpå og sydpå herfra – og vi kan rykke superhurtigt ud til opgaverne lokalt. Vi håber selvfølgelig, at virksomhederne her har lyst til at indhente nogle priser hos os, når vi ligger her lokalt”, siger David Kofoed, indehaver af Odin Diving, der har valgt at flytte firmaet fra Løgstår til Frederikshavn.

  Odin Diving består af fire fastansatte og en række fasttilknyttede freelancere, som hyres ind efter behov. De foretager alle typer af opgaver under vand, som ellers ville kræve, at skibet skal i dok.

  De har udstyr til at svejse og skærebrænde under vand, de kan rense skrog og propeller, skifte ventiler, foretage inspektioner og meget mere. Det kræver helt særlige kompetencer, som David Kofoed og hans folk har papir på.

  ”Vi har særlige kurser og certificeringer til at reparere og foretage svejsninger med mere under vand. Et skib bevæger og vrider sig i vandet, og det er lavet af noget mere fleksibelt stål, som man skal kunne håndtere,” siger David Kofoed.

  For at foretage synsinspektioner og reparationer på skibe og færger, skal man være godkendt af klassifikationsselskaberne. Odin Diving er godkendt af hele fem af slagsen: DNV-GL, Nippon, Lloyd’s Register, Bureau Veritas og ABS.

  David Kofoed skal nu rundt og hilse på havnens andre virksomheder, hvor der vil være en god synergi, mener Erhvervshus Nord, der har hjulpet med etableringen.

  ”Da der ikke hidtil har været en dykkervirksomhed fast tilknyttet Frederikshavn Havn, er der basis for at få en god synergi med de lokale virksomheder. Det udbygger samtidig den stærke maritime klynge her med nye kompetencer og en ny service til kunderne”, siger Per Frank Hansen, erhvervskonsulent hos Erhvervshus Nord.

  Kilde: Erhvervshus Nord

  (Visited 6 times, 1 visits today)