De sidste fire besætningsmedlemmer reddet

  0
  REKLAMA

  Tre af de besætningsmedlemmer der i første omgang blev meldt savnede, blev fundet mandag eftermiddag, da redningsmandskab opfangede bankesignaler fra det kæntrede skib.

  Der blev boret et hul i skroget for at forsyne de indespærrede med luft, og efterfølgende et større hul som de kunne reddes ud igennem.

  Det fjerde og sidste besætningsmedlem var indespærret i et kontrolrum i maskinrummet, men også han blev reddet i live to timer senere. Dermed er alle 24 besætningsmedlemmer sluppet fra ulykken i live.

  Den amerikanske kystvagt modtog et alarmopkald fra Golden Ray natten til søndag. Det 200 meter lange bilskib, der kort forinden havde forladt havnen i Brunswick med kurs mod Baltimore, krængede da voldsomt.

  Det lykkedes hurtigt at redde tyve besætningsmedlemmer fra skibet, mens fire savnedes. Der var også udbrudt brand på skibet, men årsagen til både brand og kæntring kendes endnu ikke.

  Der er godt 4.000 biler om bord på bilskibet, der har en kapacitet på 7.000 biler.

  Der var lods ombord på det blot to år gamle skib, da ulykken indtraf. Myndighederne har oprettet en sikkerhedszone på 800 meter rundt om skibet. De sydkoreanske myndigheder har sendt et opklaringshold til USA, der skal hjælpe de amerikanske myndigheder med at undersøge forliset.

  Redaktionen

  (Visited 6 times, 1 visits today)