Esvagt leverer ny SOV til MHI Vestas

  0
  REKLAMA

  MHI Vestas’ nyopførte 269 MW havmøllepark Deutsche Bucht rimmer 33 havvindmøller, og nybygningen er specialdesignet til at servicere parken.

  “Vi har i designet af skibet både udnyttet Esvagt’s store kendskab til SOV’er og erfaringer fra arbejdet i havmølleparker. Vi har optimeret designet, så skibet er tilpasset og indrettet specifikt til de opgaver, der venter”, siger Gerner Eskelund, Project Director, Newbuilding and Projects i Esvagt.

  Esvagt Albert Betz’er et Havyard 831-design i stil med Esvagt Mercator, som aktuelt servicerer Nobelwind og Belwind 1 for MHI Vestas. Det nye skib skiller sig dog ud med en stribe detaljer og funktioner bygget specielt med henblik på serviceringen af parken i Deutsche Bucht.

  “Hvor adgangen til havvindmøllerne fra Esvagt Mercator udelukkende sker via Esvagt’s egne STB 7 og STB 12 design (Safe Transfer Boats), har vi på Esvagt Albert Betz installeret et fastmonteret walk-to-work-gangvejssystem. Det kræver, at man skal kunne holde positionen helt tæt på havvindmøllerne, og derfor er skibet udstyret med forøget kapacitet på thrustere og generatorer”, siger Gerner Eskelund.

  Med en længde på 58 meter er Esvagt Albert Betz en relativ kompakt SOV. Der har været stort fokus på en optimal udnyttelse af pladsen – men også på at integrere flere innovative løsninger, som styrker både effektivitet og arbejdsmiljø:

  I september 2018 indgik MHI Vestas og Esvagt kontrakter på levering af yderligere to nye SOV’er til parkerne Borssele III-IV (Holland) og Triton Knoll (UK); begge skibe skal leveres i 2020.

  I år kom endnu en kontrakt på plads mellem parterne: I 2021 vil endnu en nybygget Esvagt SOV arbejde for MHI Vestas, denne gang i havmølleparken Moray East i England.

  Kilde: Esvagt

  (Visited 4 times, 1 visits today)