Bornholmerfærger skal have stabilisatorer

  0
  REKLAMA

  ”Det handler om at gøre rejseoplevelsen bedre for passagererne. Molslinjens direktør har tidligere udtalt, at selskabet hurtigst muligt vil bestille og montere en sådan, hvis det forbedrer rejseoplevelsen, så det forventer jeg selvsagt, at Molslinjen vil gøre”, siger transportminister Benny Engelbrecht.

  Baggrunden for undersøgelsen var, at passagererne klagede over, at Molslinjens færge, Express 1, vippede mere end den tidligere færge.

  Undersøgelen viser, at monteringen af en T-foil stabilisator på Express 1 vil kunne medføre en reduktion i andelen af søsyge med 20 procent. På færgen Max vil andelen af søsyge kunne reduceres med 25-30 procent ved montering af en t-foil.

  Resultatet af den skibstekniske undersøgelse viser, at monteringen af en t-foil på
  Resultaterne af FORCE Technologys undersøgelse skal nu præsenteres for Molslinjen, som herefter har mulighed for at komme med bemærkninger.

  Venstres bornholmske folketingsmedlem Peter Juel-Jensen siger til DR Bornholm, at han har en klar forventning om, at Molslinjen påmonterer t-foils på de tre færger, der enten fast eller som afløser sejler på Østersøen.

  ”Men vi er ikke i mål, før vi er sikre på, at bornholmerne både får en mere komfortabel overfart og en bedre regularitet uden mange forsinkelser og aflysninger,” siger Peter Juel-Jensen.

  Molslinjen har været ansvarlig for færgebetjeningen af Bornholm i et år.

  Redaktionen

  (Visited 8 times, 1 visits today)