Lydsvage skibe skal redde canadiske hvaler

  0
  REKLAMA

  En af årsagerne er, at støj fra passerende skibe gør det vanskeligt for spækhuggerne at finde deres bytte, navigere og kommunikere med hinanden – hvilket stresser hvalerne. Bestanden menes at være nede på under hundrede spækhuggere.

  De 150 millioner kroner skal anvendes til, i samarbejde med det canadiske tankskibsrederi Teekay at udvikle nye LNG-drevne tankskibe, udstyret med avanceret teknik der reducerer støjen fra skibene med op til 90 procent.

  Pengene der skal være med til at redde the Southern Resident Killer Whale, kommer fra den canadiske regerings Oceans Protection Plan, et pengetank på 1,5 milliarder canadiske dollar, øremærket til at bevare og genoprette dyrebestanden i havene langs de canadiske kyster.

  Redaktionen

  (Visited 10 times, 1 visits today)