Iransk tanker leger fortsat kispus

  0
  REKLAMA

  Tankskibet har talrige gange ændret oplysninger om sin destination, senest opgav tankskibet den tyrkiske havneby Iskenderun, kun 40 kilometer fra grænsen til Syrien, som sit mål – blot for, kort før havnen, igen at ændre AIS-signal.

  Nu afventer skibet angiveligt ordrer fra dets ejere, mens tankskibet med lav fart sejler op og ned af kysten ud for Libanon og Syrien.

  USA kræver skibet og dets last beslaglagt, med henvisning til at det kontrolleres af den iranske revolutionsgarde, der står på USA’s terrorliste. Tankskibets kaptajn kræver USA også pågrebet, mens resten af besætningen ikke er efterlyst.

  Amerikanske og israelske styrker har øvet sig i at tage kontrol med skibe i høj sø. Det skete under en fælles øvelse, som begge lande afviser har noget med den aktuelle situation at gøre.

  Redaktionen

  (Visited 7 times, 1 visits today)