Milliardær-døtre forbigås af Fredriksen

  0
  REKLAMA

  Han fyldte 75 år i maj og er still going strong med en arbejdsindsats, der er større end de flestes, forlyder det. Men tankerne om, hvem der skal føre hans imperie videre, har været i gang længe.

  Døtrene har været kørt i stilling gennem bestyrelsesposter, men de kommer ikke til at sidde i toppen af imperiet, når John Fredriksen trækker sig, har han besluttet.

  “Det ville være rart at flytte mere ansvar og mere af ejerskabet over til andre. Jeg leder efter nogen, der kan tage over. Det skal være mennesker, der er klogere en mig, tænker langsigtet og kan tage det videre,” siger John Fredriksen i et interview med TradeWinds.

  “Det er en sag, jeg har arbejdet lidt med og diskuteret med mine døtre, Cecilie og Kathrine,” siger han.

  Så sent som i sidste uge offentliggjorde han en aftale med Trafigura om at købe 10 suezmax tankskibe af selskabet, der til gengæld får kontanter og 8 pct. af aktierne i Fredriksens Frontline.
  Og han har også andre VLCC køb i kikkerten, så på pension er den driftige nordmand med cypriotisk statsborgerskab og fast bopæl i London endnu ikke gået.

  Og helt stoppe gør han forment heller aldrig.
  “Jeg vil lave shipping forretninger privat og eje og operere nogle skibe ved siden af alle de noterede selskaber. For mig vil det være lidt som at gå tilbage til rødderne. Det nyder jeg – og det passer mig, når jeg bliver ældre,” siger han.

  Men hvad så med døtrene? Fredriksen har været konstant og indædt beskæftiget i årtier med management og ejerskabet af sin portefølje af selskaber. Fra fisk over rederier til ejendomme med meget mere.
  “Mine døtre skal ikke leve med den arbejdssituation, som jeg har haft,” siger John Fredriksen.

  Nu er det så spørgsmålet, hvilke folk han kan finde, der er klogere til at drive forretningen end manden selv. Han har gjort det ret godt.

  Kilde: TradeWinds

  (Visited 9 times, 1 visits today)