Retrofitting af scrubbere øger rater

  0
  REKLAMA

  Målt på den samlede kapacitet svarer det til, at 2,4 pct. af containerskibsflåden var ude af drift i august, hvilket er et mindre fald i forhold til to uger tidligere.

  Ud af de inaktive skibe lå 27 stille på grund af installation af scrubbere. Langt hovedparten af disse var på mere end 7.500 teu og tegnede sig derfor for den største del af den inaktive kapacitet.

  Og det var med til at drive raterne op.
  “Det store antal skibe på retrofit-værfter har øget efterspørgslen på alternativ tonnage i de sidste to måneder, hvilket har drevet raterne op på de større skibe, men har ikke afspejlet sig i raterne på de mindre skibe, hvor der fortsat er et betragteligt antal under 3.000 teu uden beskæftigelse,” hedder det i Alphaliners oversigt.

  “Den traditionelle sommer-højsæson har foreløbig været svag med en afdæmpet efterspørgsel på grund af den igangværende handelskonflikt mellem USA og Kina og de generelt svækkede økonomiske indikatorer, der blev skabe udfordringer både for chatrer- og fragtmarkederne i de kommende uger,” skriver Alphaliner.

  Kilde: TradeWinds

  (Visited 8 times, 1 visits today)